24 Şubat 2014 Pazartesi

KIYMALI KÖMBE

KIYMALI KÖMBE

MALZEMELER
2 ılık su
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
maya 
Aldığı kadar un
İç Harcı İçin:
300-400 gr dana  kıyma (yağsız bir kıyma ise yarım çay bardağı kadar yağ katabilirisnz)
2 büyük boy soğan 
yarım demet maydanoz
pul biber
tuz 
Üzeri İçin:
yumurta sarsı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
* Hamurumuzu yapmak için bütün malzemelrimizi katıp yoğuralım mayayı ılık ve şekerli su ile köpürmesini beklersek daha güzel mayalı elde ederiz
* Yoğurulan hamuru en az iki katı olana kadar bekletelim 
* Bu sırada iç malzememiz için soğanlarımızı ince ince doğrayalım robor sulandırı elimizle yapmalıyız maydanozlarıda ince ince kıyıp kıymamıza katatlım baharak ve tuzumuzuda katalım istek ve arzuya göre..
*Ardından mayalan hamuru  4 eşit parçaya bölüp yumak haline getirelim  birini alıp merdane yardımıyla açalım   
bu kalınlıkta
* Sonra harcımız her yerine eşit miktarda yayalım tekrar aynı şekilde merdane ile diğer yumağı açalım ve üzerine yerleştirelim yumurtalı harcı sürüp istediğimiz gibi dilimleyip 200 derece fırına sürelim 
AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok: