1 Şubat 2014 Cumartesi

SALÇALI MAKARNA

SALÇALI MAKARNA
Öğle yemeğinde ne yapsam diye düşündüğümde pratik ve her zaman bıkmadan yiyebileceğim bir yemek makarna:))) peynirlisi, baharatlsı, frındası, kremalısı ,salatası ,mantısı ne çok çeşiti var değilmi kurtarıcı bir yemek ve küçük dokunuşlarda güzel bir yemek çıkartabilirisiniz yani:))
 MALZEMELER
1 paket makarna
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay baradağı makarnanın pişen suyu
7-8 dal maydanoz
pul biber
tuz
 HAZIRLANIŞI
*Makarnamızı  tuz ekleyip su ile haşlayalım 
* Pişen makarnamaızı süzgecimize alalım bir çay bardağı suyunu sosumuz için ayıralım
* Tencerimize yağlarımızı koyalım tereyağ eridiğinde salçamızı katalım
* Salçamızın çiğliği gidince ayırdığımız makarna suyunu ekleyelim ve pişirmeye devam edelim bu sırada pul biber ve tuzunu ekeleyelim 
*3-4 dk daha fokurdadıktan sonra ince ince kıydığımız maydanozları eklerip karıştırıp makarnaları ekleyelim ve ocağımzıı kapatalım 
*AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: