MANTARLI PİZZA
Pizzayi daha önce mantarlı denemediyseniz bide böyle deneyin eminim beğeneceksiniz..:)
PİZZA HAMURU İÇİN
1 Su bardağı ılık süt
ınstant maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
un
SOS İÇİN
1 Yemek kaşığı domates salçası
sıvıyağ
su
pul biber
karabiber
tuz
ÜZERİ İÇİN
500 gr konserve mantar
konserve mısır
konserve bezelye
arzuya göre kaşar peynir
HAZIRLANIŞI
*Önce ılık süt ve şekerimizi yoğurma kabına alalım köpürene kadar bekleyelim köpüren mayalı süte tuz ve yavaş yavaş unumuzu ekleyerek yoğuralım bu hamurdan bir orta boy bi de küçük boy tepside pizza oluyor
*Yarım saat kadar mayalayalım hamurumuz en azından iki katar kabarsın
*Daha sonra mayalanan hamuru tepsimizin büyüklüğünü düşünerek bir parça koparalım merdane ile hafif unlayarak açalım ve yağlanmış tepsimize yerleştirelim.
*Salçamızı bir kapta su ve yağ ile açıp baharatlarını katalım ve hamurumzun üzerine sürelim sonra mantar, bezelye ve mısırları yerleştirip 200 derece fırına sürelim.
*Pişen pizzamızı çıkarıp üzerine arzu ettiğiniz peyniri serpin ve tekrar fırına sürün peynirlerde eridiğinde çıkarıp servis edebilirisiniz
*AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder