26 Ocak 2014 Pazar

ELİ BÖĞRÜNDE

 MARAŞ YÖRESİNDEN  ELİ BÖĞRÜNDE
tadimiztuzumuz.blogspot.com
Bu yemeği yemeden önce kuyruk yağını hiç sevmezdim yiyeymzdim ama bu yemekte olmassa olmazlardan kuyruk yağı o olmaz bu tat bu lezzette olmaz etler pamuk gııbı harıka bır lezzet mutlaka deneyın hem pratık hemde yoresel ana yemek
MALlZEMELER
1.5kg dana kuşbaşı 
350 gr gr kuyruk yağı 
10- 11 adet yeşil biber
1.5 kilo domates ben yazdan hazırladığım 1 kiloluk domates konservesı kullandım 
tuz 
HAZIRLANIŞI
tadimiztuzumuz.blogspot.com

tadimiztuzumuz.blogspot.com

*Pişireceğimiz tepsiye etlerimizi yerleştirelim 
*Etlerın üzerien küçük doğradığımız kuyruk yağını kıyma halinede getirebilirsnz serpelim 
*Sonra doğradığımız biberlerı etlerın uzerıne döşeyelim 
*biberlerin üzerienede kuyruk yağı serpiştirelim 
*Ve biberlerden sonra domatesleri döşeyelim ve domateslerın üzerinede kuyruk yağından serpiştirelim 
* tuzda ekleyip 200 derece fırında pişirelim 
*AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok: