25 Ocak 2014 Cumartesi

VİŞNELİ İRMİK TATLISI

VİŞNELİ İRMİK TATLISI
TADIMIZTUZUMUZ
Mayhoş yenmeye doyulmayan bir tatlı pazar gününüzü bu tatlıyla tatlandırabilirisiniz bence görüntüsü cazibedar bu tatlımızın tarifine geçelim şimdi
MALZEMELER
1 Litre süt
7 çorba kaşığı irmik 
7 çorba kaşığı şeker
vanilya
kakaolu veya sade petibör bisküvi adedi yapacağınız borcamın büyüklüğüne bağlı 
bir paket köpürtülmüş krem şanti
VİŞNE SOSUMUZ İÇİN
4 Su bardağı vişne suyu
1 çaybadğından biraz eksik nişasta
1 çay bardağından biraz eksik şeker
HAZIRLANIŞI
*Önce vişne sosumuzu hazırlayalım bütün malzemeleri katıp kıvam alıncaya kadar karııştırtıralım soğumaya 
*Ardından irmik tatlımız yapalım enceremize tsüt irmik ve şekeri katıp göz göz oluncaya kadar pişirelim vanilyayı katıp kapatalım 
*Borcamı ıslatalım tatlımızın yarısını borcama serelim sonra bir sıra bisküvilerimizi dizelim ve kalan irmik tatlımzıda bisküvilerin üstüne dökelelim soğumaya bırakalım
*Soğuyan tatlımzın üstüne köpürtülmüş 1 paket krem şantimizi dökelim 
*ve ardından soğumuş olan vişneli sosumuzu döküp servis edebilrisiniz 
*AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: