31 Ocak 2014 Cuma

YANARDAĞ PASTA

YANARDAĞ PASTA
Değişiklik isteyen ve sütlü tatlı sevenler için bire bir mutlaka deneyin hafif ama bir okadar bir dilimi doyurucu bir pasta görünümü ve tadı ile artıları topladı...:)

MALZEMELER

Pandispanyası için:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
yarım çay bardağı su 
2 yemek kaşığı kakao
kabartma tozu 
vanilya
un
İç Kreması İçin
1 paket krem şanti (kutu içinden çıkan 2 paketide kullanıyoruz)
1su bardağı süt
2 adet muz
kalan dilim kek
1 paket 10 lu halley bisküvi 
1 çay baradğı damla çikolata
ceviz veya fındık yarım çay bardağı kadar
Yanardağ sos için
1 çay baradğı vişne suyu
yarım yemek kaşığı nişaşta
HAZIRLANIŞI
* Pandispanyamızın kekini hazırlamk için yumurtalarımızı şekeri köpürene kadar çırpalım 
* Suyumuzu, kakaomuzu un ve vanilyamızıd akatıp karıştırmaya devam edelim
*180 derece fırında pişirelim pişer pişmez fırından çıkarmayın içinde 5 dk kadar kalsın yoksa kekimiz söner
*vişneli sosu hazırlayalım bunun için vişne suyumuzu ve nişaştamızı katıp cezvede kıvam alana kadar pişirelim eğer katı olursa ki olmaz vişne suyu ilave edebilirsiniz ve hazır olan sosu soğumaya bırakalım
*İç kreması için krem şantimizi hazırlayalım tarife göre 1 su bardağı soğuk sütle iki paket şantimizi güzelce köpürtelim
*Kekimizi çıkarıp bıçakla ya da iple ikiye bölelim ve üst tabanı 8 eşit parçaya bölelim pizza dilimi biçimnde
*dilimlerden birini küp küp doğrayalım şantinin içine katıcaz
*Hazırlanan şantinin içine keki, damla çikolata, küp küp doğranmış muzu, fındığımızı, prçalanmış albeniyi ekleyip karıştıralım 
*Kekimizin alt tabanını bu hazırladığımız şantiyi ortada toplanacak şekilde bir dağ biçiminde dökelim kenarları düzleyerek sürelim 
*Dilimlediğimiz kekleri ters yüzü gelecek şekilde arada az boşluk bırakarak dizelim 
*Üzerine hazırladığımız vişne sosusnu ortada dökemeye başlayalım o kenarlara doğru akacaktır
*Afiyet olsun 

Hiç yorum yok: