YANARDAĞ PASTA
Değişiklik isteyen ve sütlü tatlı sevenler için bire bir mutlaka deneyin hafif ama bir okadar bir dilimi doyurucu bir pasta görünümü ve tadı ile artıları topladı...:)
MALZEMELER
Pandispanyası için:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
yarım çay bardağı su
2 yemek kaşığı kakao
kabartma tozu
vanilya
un
İç Kreması İçin
1 paket krem şanti (kutu içinden çıkan 2 paketide kullanıyoruz)
1su bardağı süt
2 adet muz
kalan dilim kek
1 paket 10 lu halley bisküvi
1 çay baradğı damla çikolata
ceviz veya fındık yarım çay bardağı kadar
Yanardağ sos için
1 çay baradğı vişne suyu
yarım yemek kaşığı nişaşta
HAZIRLANIŞI
* Pandispanyamızın kekini hazırlamk için yumurtalarımızı şekeri köpürene kadar çırpalım
* Suyumuzu, kakaomuzu un ve vanilyamızıd akatıp karıştırmaya devam edelim
*180 derece fırında pişirelim pişer pişmez fırından çıkarmayın içinde 5 dk kadar kalsın yoksa kekimiz söner
*vişneli sosu hazırlayalım bunun için vişne suyumuzu ve nişaştamızı katıp cezvede kıvam alana kadar pişirelim eğer katı olursa ki olmaz vişne suyu ilave edebilirsiniz ve hazır olan sosu soğumaya bırakalım
*İç kreması için krem şantimizi hazırlayalım tarife göre 1 su bardağı soğuk sütle iki paket şantimizi güzelce köpürtelim
*Kekimizi çıkarıp bıçakla ya da iple ikiye bölelim ve üst tabanı 8 eşit parçaya bölelim pizza dilimi biçimnde
*dilimlerden birini küp küp doğrayalım şantinin içine katıcaz
*Hazırlanan şantinin içine keki, damla çikolata, küp küp doğranmış muzu, fındığımızı, prçalanmış albeniyi ekleyip karıştıralım
*Kekimizin alt tabanını bu hazırladığımız şantiyi ortada toplanacak şekilde bir dağ biçiminde dökelim kenarları düzleyerek sürelim
*Dilimlediğimiz kekleri ters yüzü gelecek şekilde arada az boşluk bırakarak dizelim
*Üzerine hazırladığımız vişne sosusnu ortada dökemeye başlayalım o kenarlara doğru akacaktır
*Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder