29 Ocak 2014 Çarşamba

BEZE

BEZE
Bezeyi çok severim ilginçtir yumurta akı ve şekerden oluştuğunu öğrendiğimde çok şaşırmıştım çocukkken pastaneye gitiğimde gözüme ilk beze takılırdı :) Büyüyünce artık kendim yapmaya başladım aferim bana:) bazen yumurta akını ayırmamız gereken pastalar veya çorbalar oluyo o zaman değerlendirmek adına yaparım bezeyi

MALZEMELER
2 yumurta akı
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çimdik tuz
HAZIRLANIŞI
Yumurta aklarını ve pudra şekeri tuzu mikserler uzunca çırpıyoruz mikserden karışım düşmeyecek kıvama gelince krema şırıngamıza koyup yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz ve 180 derece pişiriyoruz dikkat edin fazla kalırsa esmerleşiyor çıktığında soğuyana kadar tepsiden almıyoruz yoksa dağılıyorlar AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok: