31 Ocak 2014 Cuma

TERBİYELİ ET HAŞLAMA

TERBİYELİ ET HAŞLAMA
Kazakistan'da en çok  ve bol bol bulunan tüketilen 4 ürün vardır bunlar patates, havuç,lahana ve et lahana hariç bu 3 ürünle yaptığım nefis haşlama yemeğini bi de terbiyeli olarak denemizi tavsiye ederim
tadimiztuzumuz.blogspot.com


MALZEMELER
500 Gr kuşbaşı et
4-5 adet orta boy patates
2 büyük boy havuç
1 adet soğan 
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
TERBİYESİ İÇİN
1 yumurta sarısı
yarım limon suyu
1 yemek kaşığı un
ve yemeğin suyu bikaç kaşık
HAZIRLANIŞI
*Düdüklüye yağımızı alalım ve ısınan yağa etleri atatlım ve az kızartalım ardından etlerin üstünü 1 parmak geçecek kadar kaynar su dolduralım.Ağzını kapatıp yarım saat pişirelim
*Sonra düdüklümüzün altını kapatıp soğuk suyun altına tutatlım havasını aldıktan sonra açalım 
*İri iri doğradığımız patatesi, daire şeklinde doğradığımız havucu, ve 1 tüm soğanı atalım tuzunu atalım ve pişmeye bırakalım 
*Ayrı bir kapta yumurta sarısı, unu ve limon suyunu karıştırıp kaynayan yemeğin suyundan ekleyelim ve pişmiş olan yemeğe yavaş yavaş dökeklim 2-3 dk daha kaynatalım.
*servis etmedne önce maydonoz ve karabiber ekleyebilirisiniz
*AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: