SAC KAVURMA
MALZEMELER
500 Gram kuzu eti
5-6 adet domates (ben yaz mevsiminde hazırlanmış biberli domates konservemi kullandım)
3-4 adet yeşil biber
2 adet orta boy soğan
2-3 diş sarımsak
sıvı yağ
tuz
pul biber
YAPILIŞI
Önce yağımızı sacımıza döküyoruz ısınan yağın içine etlerimizi döküp kavuruyoruz ve kapakla kapatıp pişmeye bırakıyoruz suyunu salıp çekene kadar arada karıştırarak pişiriyorum sonra küp küp doğradığımız soğan ve yeşil biberleri katıp karıştırıyoruz yarım su bardağı kadar sıcak su döküp üstünü kapatıyoruz güzelce kavrulan etlerimizin üstüne küp küp doğradığımız dometeslerimizi, sarımsakları, tuzu, pul biberi döküp karıştırıyoruz ardından tekrar ağzını kapatıp güzelce suyunu çekene kadar dikkat edin az sulu olacak pişmeye bırakıyoruz afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder