13 Ocak 2014 Pazartesi

KIYMALI PİDE

KIYMALI PİDE
Evde pide yapmak hem kolay hemde daha lezzetli temizmi eti nasıldı derdi düşüncesi yok miss gibi yapıp ailenizle dostlarınızla afiyetle yiyebilirsiniz


MALZEMELER
Hamuru için
4 su bardağı un 
ınstant maya (istediğiniz mayayı kullabilirsinz ama kuru maya kullananlar ılık su da ya da ılık süt ile köpürtmeyi unutmasınlar)
1 çay bardağı süt
tuz
aldığı kadar un
 İÇ MALZEMESİ İÇİN
400 gr kıyma
4 adet domates( ben 250 gr kadar domates konservesi kullandım)
2 tane kuru soğan
1 diş sarımsak
1 demet maydanoz
pul biber
tuz
HAZIRLANIŞI
Unumuuz yoğurma kabımıza alalım bütün malzemelrimizi katıp güzelce yumuşak bir hamur elde edelim ve yarım saat mayalamaya bırakalım 
*iç malzememizi hazırlayalım bu arada kıymamızı alalım karıştırma kabımıza domatesleri rendeleyip katalım konserve kullanıyorsak direk katabilrisiniz 
*Soğanlarımzı rendeleyip katalım 
*maydonozlarımzı ince ince kıyıp katalım 
*baharatlarımzıda katıp güzelce yoğuralım 
*mayalanmış hamurumuzu alıp bir parça hamur koparıp elimizle yuvarlayıp unla merdane yardımıyla oval şekilde açalım
*ve iç malzmeyi kenarlar boş kalacak şekilde oval yufkamıza döşeyelim kenarlarıda büktükten sonra yağlanmış fırın tepsimize alalım
*aynı şekilde devam edebilirsiniz ben kalan hamuruda en son yuvarlak şekil verip döşedikten sonra bütün köşelerini büküp tepsimize yerleştirdim 
*200 derece fırında pişiriyoruz 
*çıktığında kenarlarını tereyağ sürüyoruz
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: