13 Ocak 2014 Pazartesi

ŞEHRİYE ÇORBASI

ŞEHRİYE ÇORBASI



Soğuk kış günlerinin ve sofraların baştacıdır çorba... Annelerimiizn yemekten önce çorbanı bitir miden yumuşasın kendine gelsin deyip bitirenene kadar içirilen çorbalar... Ayy annemi özledim .. :( 

Ve tabiki hasta olduğumuzdada ilk yapılan şifalı yemektir çorba..:)

Bu aralar bizim evdede salgın var kızım ve ben bu salgının içindeydik çok şükür geçti:) şimdi hem pratik hem lezzeti hem vitminli bu soğuk kış günlerinde iyi gelebilecek yemeğimizin tarifine geçelim

MALZEMELER
1 orta boy soğan 
1 tatlı kaşığı biber salçası 
1 tatlı kaşığı doamates salçası
1 çay baradğı şehriye
sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tereyağ
2 su bardağı et suyu 
3 su bardağı kaynar su
5-6 dal maydanoz 
pul biber
tuz
yanında limonla servis yapalım kış günlerinde miss gibi limon eşliğinde içelim çorbamızı

YAPILIŞI
Önce soğanlarımızı küp küp ince ince kıyalım ısınan sıvı yağ koyduğumuz tenceremize koyup güzelce pembeleşinceye kadar kavuralım sonra soğanlarımız pembeleşince tereyağımız katalım tereyağımızd aeriyince salçalarımızı katalım ve salçalarım çiğliği gidene kadar pişirelim ardından et suyu ve kaynar suyumuzuda koyalım ve şehriyemizi ekleyelim pul biber ve tuzumuzu atalım arzu ettiğimiz ölçü kadar..... ara ara karıştıralım şehriyemiz dibine yapışmasın diye ..
-Şehriyelerimiz yumuşamıssa ince ince kıydığımız maydonozlarımzı katalım ve bir iki daha kaynadıktan sonra ocaktan alıp yanında limon ile servis edelim 
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: