26 Aralık 2013 Perşembe

SAC KAVURMA

Kolay pratik ve bir o kadar da lezzetli bir yemek sac kavurma ... Aynı malzemelerle tencerede yaptığınızda sacda yapılmış kadar lezzetli olamaz bu tarifi mutlaka sacda pişirmelisiniz


tadimiztuzumuz.blogspot.com

MALZEMELER
 500 Gram kuzu eti 
5-6 adet domates (ben yaz mevsiminde hazırlanmış biberli domates konservemi kullandım)
3-4 adet yeşil biber
2 adet orta boy soğan
2-3 diş sarımsak
sıvı yağ 
tuz
pul biber 
YAPILIŞI
Önce yağımızı sacımıza döküyoruz ısınan yağın içine etlerimizi döküp kavuruyoruz ve kapakla kapatıp pişmeye bırakıyoruz suyunu salıp çekene kadar arada karıştırarak pişiriyorum sonra küp küp doğradığımız soğan ve  yeşil biberleri katıp karıştırıyoruz  yarım su bardağı kadar sıcak su döküp üstünü kapatıyoruz güzelce kavrulan etlerimizin üstüne küp küp doğradığımız dometeslerimizi, sarımsakları, tuzu, pul biberi döküp karıştırıyoruz ardından tekrar ağzını kapatıp güzelce suyunu çekene kadar dikkat edin az sulu olacak pişmeye bırakıyoruz afiyet olsun   

Hiç yorum yok: