28 Aralık 2013 Cumartesi

GÜL TATLISI

GÜL TATLISI
 Şerbetli tatlıyı sevmeyen  görünümünden dolayı bile sevebilir tadınada bakarsa vazgeçemez hafif güzel bir şerbetli bu hadi ayrıntılarıyla paylaşayım o zaman.

MALZEMELER
100 gram tereyağ
2 adet tereyağ
yarım çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 çay kaşığı tarçın
yarım paket kabartma tozu
7 yemek kaşığı tepeleme un

SÜSLEMEK İÇİN 
Ceviz

ŞERBETİ İÇİN
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su 
4-5 damla limon
HAZIRLANIŞI
Tereyağımı eritiyoruz ve diğer bütün malzemelri katıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz.daha sonra bir meradane ile açıyoruz hamurumuzu. Ve şekildede görüldüğü gibi önce bardakla kesip 3 daireyi üst üste diziyoruz ve ortadan bıçak yardımıyla kesiyoruz ve yağlanmış tepsimize diziyoruz isteğe göre cevizle süslüyoruz. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: