ZEYTİN YAĞLI KURU DOLMA
Sofraların sultanı kuru dolma bugün masamızında favorilerindendi. Misafirlerimz gitti bulaşık yalaşık eşimin yardımlarıyla ortalığı toplayıp keyif çaylarımızı yudumlarken bloguma döneyim dedim:)
MALZEMELER
2 Su bardağı pirinç
3 orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı dometes salçası
2 diş sarımsak
zeytin yağı
zeytin yağı
nane
pul biber
tuz zeytinyağı limon tuzu
kuru patlıcan
kuru kabak
kuru biber
kuru salatalık
HAZIRLANIŞI
Öncelikle kuruları soğuk sudan geçirip kaynar suda yumuşayana kadar haşlıyoruz ve bir süzegece alıp süzüyoruz.Prinçlerimizi yıkayıp suyunu süzüyoruz soğanlarımızı ve sarımsaklarımızı küp küp kıyıp katıyoruz prinçlerin üstüne daha sonra bütün baharat ve salçaları ve zeytinyağınıda ekleyip bir güzel harmanlıyoruz güzelce karıştırıyoruz.Kabuğu daha sert olan mesela patlıcanı en alta diziyoruz dikkat edin fazla doldurmayın prinçler şişeceğinden patlayabilir daha sonra sırasıyla diğer kurularıda doldurup ağızlarını elinizle bastırıp bir diğerinin altına gelecek şekilde dizin üzerien kaynar su dökün dolmalrın üstünü kaplasın ve toz limon tuzu serpiştirip bir tabağın tersiyele kapatın ya da dolma taşı koyup üzerine kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder