13 Ağustos 2016 Cumartesi

Tereyağlı Sarımsaklı Bulgur Pilavı


TAVUKLU BULGUR PİLAVI


Hazır bulguru sevmiyorum pek köy bulgurunun lezzeti çok başka kesinlikle babaannemin bulgurundan getirmiştim taaa buralara şimdi çok hasta inşallah eski sağlığına kavuşur Rabbim kıymet bilen evlat nasip etsin yaşlılık zordur kıymet bilen evladın olursa bu yük hafifler ama değer kıymet bilmeyen evladın olursa derdin ikiye katlanır Rabbim herşeyin hayırlısını versin .. Bide şunu unutmamak lazım ne ekersen onu biçersin ve o ananın babanın duasını almazda ahını alırsan zor ...
🍽Tereyağlı Sarımsaklı Bulgur Pilavı 🍽
1.5 su bardağı bulgur
3su bardağı su
Tuz
Sosu içi
2 yemek kaşığı tereyağ
2diş sarımsak 

Üzeri İçin 
1 but tavuk
Sarımsak
Tuz 

Hazırlanışı 
Öncelikle tavuğumuzu düdüklüye alalım üzerini geçecek kadar su koyalım 2su bardağını tavuk suyundan kullancaz çünkü içine bir dişte sarımsak atalım tuz ekleyelim 15-20 dk kaynatalım 🍽 Pişen tavuğun suyundan 2 su bardağı ve 1 su bardağı da sade suyu alıp kaynatalım gerekirse tuz ekleyelim su kaynadığında içine bulguru dökelim 🍽 suyunu çekene kadar orta Ateşte pişirelim 🍽 pilavımız piştikten sonra tavamıza tereyağını alalım eritelim tuzla ezdiğimiz sarımsağı katalım sararıp köpüren tereyağını pilavımızla buluşturalım 😍 üzerine didiklediğimiz tavuğu serelim Lezzet şöleni hazır Afiyet olsun


Hiç yorum yok: