13 Ağustos 2016 Cumartesi

DIZMANA


DIZMANA


1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1yemej kaşığı kuru maya (yaş maya veya instant kullanabilirsiniz )
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
Un
Sos İçin
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağ eritin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı
Su şeker ve mayayı karıştırın 5dk bekletin 📝ve sütü tuzu yağı ekleyin yavaş yavaş un ekleyerek yoğurun 📝 ben geceden yoğurup sabah yaptım bir saat mayalanması yeter📝 birer parça koparıp tepsiye dizin iç malzemesi kullanmadım ben dilerseniz koyabilirsiniz 
 tepsinin üzerini sofra beziyle kapatın 15 dk da öyle mayalansın ve sosunu karıştırıp dökün üzerine 190 derecede pişirin üzeri kızarana kadar lokum gibi göçmen böreği hazı


Hiç yorum yok: