14 Ağustos 2016 Pazar

Çikolatalı Cheesecake 🍫


Çikolatalı Cheesecake 🍫



Çikolatalı Cheesecake 🍫
Tabanı İçin 🍫2 su bardağı bisküvi tozu(Burçak bisküvi tarzında ya da petibör kullanabilirsiniz )
🍫120 gr margarin 🍫3 yemek kaşığı yer fıstığı çekilmiş
Ara kat Kreması İçin
300 ml süt kreması
200 gr mackarpone
200 gr sürülebilir lor peynir(labne tercih edebilirsiniz )
2 yumurta
Yarım paket vanilyalı puding tozu
2 yemek kaşığı nişaşta
2 yumurta
7 yemek kaşığı şeker
Üzeri İçin
Yarım çay bardağı süt kreması
100 gr sade sütlü çikolata
Hazırlanışı 🍫 önce kalıbınızın 
kenarlarını folyo ile iki kat sarın dışından kenarların beyaz kalması için önemli 🍫 rondoya yumuşak margarini bisküviyi ve fıstığı koyup güzelce Çekin ıslak Deniz kumu gibi olacak 

Kalıbınızın tabanına bisküvileri kaşık ve elinizle güzelce bastırın pürüzsüz ve düz olsun buzdolabına kaldırın
🍫 Cheesecake için şeker ve yumurtayı çırpın mikserler daha sonra maskorpone krema ve sürülebilir lor peyniri katın elinizle karıştırın mikser peyniri sulandırabilir 🍫 toz pudingimizi, nişaştamızı katalım ve karıştıralım kek kıvamından daha da akışkan bir kıvam Korkmayın yavaş yavaş pişeceğinden harika oluyor 🍫 hazır olan harcımızı dolaptan çıkardığımız kalıbımıza dökelim ve 160 derece ısıda fırına bir saat pişirmek üzere koyalım fırının bir köşesine ısıya dayanıklı bir kab ile su 

koyalım bu çatlamaması için çok önemli
1 saat dedim ama fırın farkı olabilir üzeri hafif kırardığında kalıbı salladığınızda ortası sallanıyorsa olmuştur evet kızarsa dahi hala saklanabilir dinlendikçe kendine gelecektir 🍫 pişen cheseecake hemen çıkarmıyoruz fırının kapağını ben kavanoz kapağı ile araladım bu çatlamasını önlicek
🍫 ılıyan Cheesecake buzdolabına kaldırılır 🍫 üzeri için krema ısıtılır kaynamak istediğinde altı kapatılır çikolata parçalanarak eklenir ve eritilir cheseecake üzerine dökülür 🍫 1 gece buzdolabında bekletin mutlaka içini güzelce çekecek ve buz gibi çok daha güzel olacaktır
Afiyet Olsun 🍫🍫🍫🍫🍫🍫🍫🍫🍫 


Hiç yorum yok: