1 Kasım 2015 Pazar

Maraş usulü sulu köfte

 Maraş usulü sulu köfte

Bir Maraşlı olarak Maraş usulü sulu köfte Yaptım tam Ölçü vericem harika bir yemek 

Malzemeler 
1 su bardağı nohut 
300 gr dana kuşbaşı 
1 yemek kasığı salça (biber domates karış olsa güzel olur)
1 orta boy kuru soğan 
9 su bardağı su 
1 küçük Çay bardağı kadar Sıvı yağ
Tuz 
Kırmızı toz biber 
Bulgurlu Köfte İçin 
1 su bardağı köftelik bulgur 
1 su bardağı kaynar su 
1 yemek kaşığı salça 
1 adet orta boy kuru soğan 
1 yumurta
1 yemek kaşığı tepeleme un 
Tuz 
Pul biber karabiber 

Hazırlanışı 
Bir gün önceden nohutu tuzlu suda ıslayın sabahtan Akşama kadarda ıslasanız olur ✔️
Ertesi gün düdüklü tencereye etlerimizi alalım orta ateşte etlerimiz suyunu salsın çeksin ✔️
Yemeklik doğradığımız soğanları ete katalım Sıvı yağ ekleyelim kavuralım soğanlarımız ölünce salçasını ekleyelim ✔️
Salçanın çiğliği gidene kadar kavuralım biberini tuzunu ekleyip suyunu dökelim✔️
Nohutlarını da ekleyip düşüklüğün kapağını kapatalım ve düdüğü havada olsun ✔️
Düdüklümüzden hava sesi geldiğinde düdüğünü indirelim ve 30 dk orta ateşte pişirelim ✔️
Şimdi Bulgurlu köfte için bulgurumuzu yoğurma kabına alalım ve kaynar suyu ekleyelim suyunu çekince 1 kuru soğan rendeleyim salçasını biberini tuzunu ekleyip yoğuralım ✔️

Ağıza dirilik gelmezse yumurta kıralım ve yoğuralım ardından unu ekleyip yoğurmaya devam edelim gerekirse 1-2 yemek kaşığı kadar su ekleyebilirsiniz yumurtadan dolayı gerek duymamıştım ✔️ iyice bulamaç haline gelen harcımızı misket büyüklüğünde toplar yapalım benimkiler biraz büyük oldu küçük olursa daha güzel olur ✔️ Nohutumuz 30 dk kaynadıktan sonra düdüklünün havasını alalım ve kapağını açalım bu Bulgurlu köftemizi ekleyelim 10 dk da köftelerimizle kaynatalım ✔️ mükemmel bir yemek hazır ✔️ afiyet olsun 😍

Not : köfteli harca 100 gr kadar yağsız kıyma ile yoğurursanız daha da leZetli olur .

Hiç yorum yok: