30 Ekim 2015 Cuma

Un Helvası

Un Helvası



100 gr pastörize Tereyağ 
25 gr margarin 
1.5 su bardağı un 
1.5 su bardağı süt 
1 su bardağı şeker 
1 su bardağı şeker (çok şekerli seviyorsanız 2 yemek kaşığı kadar daha ekleyebilirsiniz)
1 paket vanilya

Hazırlanışı
Su süt vanilya ve şekeri bir kapta karıştıralım şeker erisin ✔️
Yağımızı tencereye alalım bir miktar eridikten sonra unu katalım ve orta ateşte sürekli karıştıralım rengi kahverengine dönene kadar ✔️
Rengi dönen ın yağ karışımına şerbetini dökelim hızlıca karıştıralım hemen çekecektir şerbetini ister Kaşık Kaşık ister kalıb yardımıyla Şekil verip servis 
edebilirsiniz Afiyet Olsun


Hiç yorum yok: