Un Helvası
Un Helvası
100 gr pastörize Tereyağ
25 gr margarin
1.5 su bardağı un
1.5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı şeker (çok şekerli seviyorsanız 2 yemek kaşığı kadar daha ekleyebilirsiniz)
1 paket vanilya
Hazırlanışı
Su süt vanilya ve şekeri bir kapta karıştıralım şeker erisin ✔️
Yağımızı tencereye alalım bir miktar eridikten sonra unu katalım ve orta ateşte sürekli karıştıralım rengi kahverengine dönene kadar ✔️
Rengi dönen ın yağ karışımına şerbetini dökelim hızlıca karıştıralım hemen çekecektir şerbetini ister Kaşık Kaşık ister kalıb yardımıyla Şekil verip servis edebilirsiniz Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder