30 Haziran 2015 Salı

WOOPIEE

WOOPIEE

MALZEMELER

*100 gram oda sıcaklığında tereyağ *1su bardağı süt
*1 çorba kaşığı limon suyu
*1 adet yumurta
*1 su bardağı şeker
*3 çorba kaşığı kakao
*3 su bardağı un + 1yemek kaşığı tepeleme un
*1 tatlı kaşığı kabartma tozu
*2-3 yemek kaşığı kakao 
Arası için :
*1 paket kremşanti
*1 su bardağı soğuk süt

Süslemek İçin
Kremşanti
Hazırlanışı
*Süt ve limon suyunu karıştırıp yarım saat bekletilir
*Tereyağ ve şekeri iyice çırpılıp yumurta da eklenerek iyice çırpılır. *Süt limon karışımı da eklenir çırpılmaya devam 
edilir. Ispanak püreside eklenir.

*Son olarak un kabartma tozu da eklenerek kekin hamuru elde edilir. Sıkma torbasına doldurulur tepsiye aralıklı olarak yuvarlak yuvarlak sıkılır. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dakika pişirilir. Arası için kremşanti süt ile çırpılır . *2 kekin ortasına sıkma torbasıyla hazırlanan şanti sıkılır. Buzdolabına kaldırılır. Dinlendikten sonra servis edebilirsiniz Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: