30 Haziran 2015 Salı

ÇİLEKLİ PROFİTORÖL

ÇİLEKLİ PROFİTORÖL


MALZEMELER

MALZEMELER
4 yumurta
1 su bardağı un 
1 su bardağı su
125 gr sanayağı veya tereyağ
1 çimdik tuz
İÇ DOLGUSU İÇİN
5 su bardağı süt
6 yemek kaşığı un 
6 yemek kaşığı şeker
1 paket köpürtülmüş şanti
ÜZERİ İÇİN
Çikolata sosu
İç için 1 kase dolusu Çilek 


HAZIRLANIŞI
Önce tenceremize suyumuzu alalım tuuzmuzu dökelim suyumuz kaynayınca yağımızı dökeleim yağ eriyince unumuzuda döküp hızlıca karıştıtalım topaklanma olmasın diye sürekli karıştıralım ezerek pürüzsüz unu iyice yedirip 5dk kadar tencerede kavurur gibi döndürelim sonra ılımaya bırakalım *ılıyan hamura yumurtaları kıralım tek tek 
kırmanıza gerek yok mikserle çırptığınızda güzelce pürüzsüz bir hamur elde etceksiniz *tatlı kaşığı yardımıyla hamurdan alıp tepsimişe dizelim şekli önemli değil kendisi şişerek pişeceğinden bunu dert etmeyin:) * 180 derece fırına sürelim *Bu sırada iç dolgumzu yapalım krem şanti hariç bütün malzemeelri katıp aynı tavuk göğüsü pişirir gibi pişirelim ve hazır olan köpürtülmüş krem şantiyi katalım ılımaya bırakalım *çikloata sosumzuu pişirelim tarife ve ölçüye göre piştikten sonra kabuk bağlamaması için sürekli karıştıralım *fırından çıkan profitoröllerimzin içini kaşık yardımıyla dolduralım Çilek parçaları yerleştirelim *bu işlem bitince ılıyan çikolata sosunuda üzerinden gezdirip istediğiniz gibi ikram edebilirsiniz

AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok: