30 Haziran 2015 Salı

FISTIKPARE

FISTIKPARE



MALZEMELER

200 gr margarin 
1 Çay bardağı Sıvı yağ
1.5 Çay bardağı irmik 
50 gr pudra şekeri 
1 Çay kaşığı karbonat
1 Çay kaşığı kabartmatozu 
1 yumurta 
1 Çay bardağı iri çekilmiş yer fıstığı 
Aldığı kadar un (kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edeceğiz)
Şerbeti İçin 
3 su bardağı su 
3 su bardağı şeker 
2-3 damla limon suyu 
Hazırlanışı 
Öncelikle şeker ve suyu tenceremize alalım ve şerbetimizi hazırlayalım 6-8 dk kaynasın ardından limon damlatım 6-8 dk 
öyle kaynasın kenara ALIN ılısın

Hamur için un Hariç bütün malzemeleri katalım ve yoğuralım yavaş yavaş un katarak yoğurma işlemine devam edelim kurabiye hamuru gibi bir hamur elde ediyoruz 
Elimizle yuvarlak Şekil verip tepsimize dizelim 180 derece ısıda pişirelim kızarana kadar 
Fırından çıkınca ılımış olan şerbeti dökelim cossss diye 😂😂 ÜZerine bir tepsi koyalım 5 dk dursun sonra ALIN böylelikle çok saha iyi demlenmiş olcak 
Not: karbonat mutlaka katın rengi be kıyır kıyır olmasında etkili arkadaşlar sade kabartma tozuyla yapmayın kabartma tozu yoksa 1,5 Çay kaşığı karbanot koyabilirsiniz ve Güzelce kızarsın tatlınız hamur olur yoksa içi.

Hiç yorum yok: