5 Nisan 2015 Pazar

KAZAK MANTISI

KAZAK MANTISI


MALZEMELER

Hamuru için 
2 su bardağı su
Tuz 
Ve aldığı kadar un 
İç Malzemesi İçin 
400 gr kadar kıyma 
2 adet orta boy kuru soğan 


1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy patates
Yatım Çay bardağı Sıvı yağ (benim kıymam yağsızdı koymamız yağlıysa gerek yok )
Tuz
Karabiber
Kimyon 


Hazırlanışı 
Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım bunun için kıymamızı yoğurma kabına alalım soğanları rondodan geçirelim sulandırmadan patates havucu Küp Küp minik minik doğrayalım Yağı baharatları katalım ve yoğurup üzerine streçi film çekip buzdolabına kaldıralım dinlensin 
Ardından hamurumuz için su ve tuz ekleyip yavaş un ekleyerek yoğuralım kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim ve 3 Eşit parçaya bölelim un yardımıyla bezenin birini incecik açalım un yardımıyla baklava yufkası gibi ince olmıcaK ama KALIN OLMASIN INCE GÜZEL oluyor daha sonra resımlerde gosterdığım gıbı kesıp ıc malzemesı koyalım once turk mantısı gıbı kapatıp sonra arka uclarını bırlestırıp tabanını yağladığımız buhar tenceresıne dızelım ve tabanındakı su kaynayınca 3 kat tenceremızı yerlestırıp 30 dk kadar pısırelım afıyet olsun 



Hiç yorum yok: