25 Şubat 2015 Çarşamba

TAVUKLU MANİSA KEBABI

TAVUKLU MANİSA KEBABI
Geçenlerde yemek kulübünde kazak velilerimize yapmıştım çok beğendiler denemelisiniz.

MALZEMELER
400 Gr tavuk göğsü )biz bütün tavuğu kemiklerinden ayırarrak yaptık )
1 çay bardağı bezelye
2 adet havuç
2 adet paattes
1 adet kuru soğan 
1 çay bardağı sıvı yağ
kekik
tuz 
pul biber
Beşamel sos İçin
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un 
1 su bardağı süt
Krep malzemesi
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz
ve un akışkan herzamn ki krep harcı elde etmeliyiz
Üzeri için bir miktar kaşar peyniri

HAZIRLANIŞI
* Öncelikle tavuğumzuu tavaya alalım ve kendi suyunu salsın çeksin kendi suyuyla pirelim kısacası sonra yağ şalave edip yemeklik doğradığımzı soğanalrı ekleyelim ve kavuralım bu sırada küp kpüdoğradığımız havauç patatesleride katıp kapağını kapatalım böyle 7 dk kadar pissin bezelyeniz konserve değilse bu havuçlarl abirlikte bezelyeyi katın pişmiş ise en son katcaz yumuşamış ama tam pişmemiş harcımıza 1 çay bardağı kadar sıcak su ekelyip pişmeye bırakcaz .

* Suyunu çekince pişmil bezelyemizi ve baharatları katıp karıştırıp kenara alalım 
* Krebşzmiz için yumurta süt çırpalım yağ ekleyelim yavaş yavaş un ekleyerek cırpalım hafif yağladığımız tavada pişirelim yaklaşık 9 tane çıkıyor 

*Ardından kreplerimize harcımızdan koyalım ortasına ve kenarlarını içe doğru kapatalım zarf şeklinde ve ters çevirp tepsiye dizelim aynı islemi krep bitene kadar tekrarlıyoruz.
* Bu sırada beşamel sosumuzu hazırlayalım bunun için tavamıza yağı alalım eritelim un ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım sütü ekleyelim kıvam alınca altını kapatıp tuz kararbiber ekelyelim ve kreplerimizin üzerine kaşık yardımıyla dökelim ve ardındn akaşar peynirleride besamel sosun üzerinden koyalım ve 200 derece ısıda fırın aüzerleri kızaran akadar pişirelim 
afiyet olsun 

Hiç yorum yok: