22 Şubat 2015 Pazar

MİNİ TARTOLETLERİM

MİNİ TARTOLETLERİM


MALZEMELER
150 gr oda sıcaklığında margarin veya pastörize tereyağ
1 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
ve 2 su bardağı kadat un kulak memesi yumuşaklığında kurabiye hamuru elde edeceğiz.

KREMASI İÇİN
2.5 su bardağı süt
yarım su bardağı  nişaşta 1 yemek kaşığı kadar daha ilave edin
1 türk kahvesi fincani şeker
75 gr tuzsuz tereyağ
1 poşet kremşanti
Üzeri İçin
Arzu edilen meyveler

HAZIRLANIŞI

* Kurabiye hamurmuz için un hariç bütün malzemelri kat karıştır yavaş yavaş un ekleyerek yoğur ve kulak memsi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
* Hamuru ikiye bölelim ve gerekirse un serperek merdane ile 1cm kalınlığınd aaçalım ve ben kurabiye kavonozumun kapağını kullandım tartolt kalıbım en küçüklerinden ve bu yeterli oldu siz tartolet kalıbınızın büyüklüğüne göre bir ağızla kesebilirsiniz.
* Ardından bunu kesmiş olduğumuz hamuur kalınba yerleştirip tabanını çatal yardımıyla delelim ki kabarmasın  hepsini aynı şekilde yapıp 180 derec ısııda fırında pişirelim 
* Tartoletlerimiz pişerken biz krmamızı yapalım bunun için tereyağ ve şanti hariç bütün malzemelri katıp pişirelim göz göz olunca yağ ve şantiyi ekleyip çırpalım ilk sıcaklığı gecince sıkmam torbamıza alıp içlerini dolduralım üzerine ben elma ve muz dilimleri kullandım isrediğiniz gibi süsleyebilirisiniz
afiyet olsun 


Hiç yorum yok: