22 Şubat 2015 Pazar

KOKOSTAR PASTA

KOKOSTAR PASTA


MALZEMELER
Kek İçin
2 adet yumurta
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
4 yemek kaşığı kakao
1 paket +kabartma tozu
ve un herzman ki kek kıvamınzı yapıcaz

Islatmak İçin
1 çay bardağı süt ve içine arzuya göre nequik veya nescafe kullanabilirisiniz
Kreması İçin
500 ml süt
7 yemek kaşığı irmik
150 gr pastörize tereyağ
1.5 su bardağı şeker
200 gr hindistan cevizi
Uzeri İÇİN
1 çay bardağı süt
1.5 yemek kaşığı çikolata sos
1 su bardağı dolusu damla çikolata
100 gr beyaz çikolata
HAZIRLANIŞI
* Yumurta ve şeker çırpılır un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeelr katılır çırpılır en son un ve kabartma tozu eklenir karıştırılır kelepçeli kalıba dökülür kalıbı yağlamayı unutmayın 180 derecede 20 * 30 dk pişirilir.Kürdan tesi yapınız her fırın değişiklik gösterr

* Ardından kremamız için hindistan cevizi ve yağ hariç bütün malzemeler katılır karıştırılı kremamamız hazır olunca göz göz kolunca yağ ve hindistan cevizi katıp karıştırılır.

* İlk sıcaklığı geçince pişen kekimizin üzerine dökülür tabi kalıptan çıkarmıyoruz .

*Şimdi üzeri için süt ve toz sosumuzu pişirelim sos pişince üzerien damla çikolatamızı dökelim eritelim ve pastamzıın üzerine dökelim
* Beyaz çikolatamızı bermari usulü eritelim ve pastamızın üzerine daireler çizelim bıçakla üzerlerinden geçerseniz bu görseli elde edersiniz
afiyet olsun 



Hiç yorum yok: