15 Şubat 2015 Pazar

BAHARATLI SALATA KASELERİ

BAHARATLI SALATA KASELERİ

Şık sunumu ve lezzetliyle büyük beğeni topladı istediğiniz salata ile sunum yapabilirsiziniz.Ben rus salatası ile yaptım 

MALZEMLER
Çıtır Kaseler İçin
Yarım paket margarin
1 yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kekik, tuz, pul biber, çörek otu
2 su bardağı un
Rus Salatası İçin
patates havuç bezelye mısır haşlanmış mısır mayanez karışrışımı kisi sayıısna göre siz belirleyin

HAZIRLANIŞI
*Oda sıcaklığındaki margarin, yumurta ve sıvı yağı karıştırılır. 

*Üzerine yoğurt ve diğer malzemeler eklenir. Hamurun kıvamına göre un miktarını ayarlayabilirsiniz. Hamur hazırlandıktan sonra 15 dakika dinlendirmeniz de fayda var. Dinlendikten sonra merdane yardımıyla açılıp kek kalıbı büyüklüğündeki bir aparatla kesilir. 
*Hafif yağlanan kek kalıplarının tersine yapıştırılır. Hafif bastırarak yaparsanız kalıbın şeklinin çıkmasını sağlarsınız.180 derecelik fırında üzerileri hafif kızarıncaya kadar pişirilir.. Rus salatasının daha yakışacağını düşündüm ben, siz patates salatası da yapabilirsiniz. Hazır garnitür yıkanıp süzülür. Mayonez ve yoğurtla karıştırıp kaselerin içine doldurulur siz de farklılık yapmak isterseniz gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Bu şekil de kek kalıbınız yoksa ısıya dayanıklı bardaklarınızın arkasına hamuru koyarak da şekil verebilirsiniz. Son olarak servise sunmaya yakın, içine salatasını koyup servis edebilirsiniz Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok: