17 Ocak 2015 Cumartesi

Tart Kalıbıyla Vişne Soslu Sütlü Tatlı



Malzemeler
2,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta 
2 yemek kaşığı un 
3 yemek kaşığı şeker
1yumurta sarısı
1yemek kaşığı Tereyağ veya sanayağ
Vişne Sos
1,5 su bardağı Vişne suyu
1,5 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker
Ve süt kremamızın üzerine serpmek için petibör Bisküvi tozu
Hazırlanışı
Süt kremamızın için yağ Hariç bürün malzemeleri katıp orta ateşte karıştırarak göz göz olana kadar pişirelim en son Yağı katıp eritsen kadar karıştırarak pişirelim ve ıslatmıştı olduğumuz tart kalıbına dökelim üzerine Bisküvi tozu serpipi dolaba kaldıralım. 
Ardından Vişne sos için bütün malzemeleri katıp ocakta koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
Dolaptan tatlımızı çıkaralım tatlımızı servis tabağına ters çevirip orta kısmına sosumuzu dökelim ve dolaba kaldıralım 2 saat kadar bekledikten sonra istediğiniz gibi servis edebilirsiniz 
Afiyet olsun

Hiç yorum yok: