13 Ocak 2015 Salı

Ispanaklı Makaron Kek



Malzemeler
*100 gram oda sıcaklığında tereyağ 
*1su bardağı süt
*1 çorba kaşığı limon suyu
*1 adet yumurta
*1 su bardağı şeker
*3 çorba kaşığı kakao
*3 su bardağı un + 1yemek kaşığı tepeleme un
*1 tatlı kaşığı kabartma tozu
*çay bardağı ıspanak püresi
Arası için :
*1 paket kremşanti
*1 su bardağı soğuk süt
*1 tatlı kaşığı tart köle toz haliyle
Süslemek İçin
150 gr bitter çikolata 
Piriç patlamaları, Fıstık tozu vs. Ne varsa elinizde kullanabilirsiniz.
Hazırlanışı

*Süt ve limon suyunu karıştırıp yarım saat bekletilir
*Tereyağ ve şekeri iyice çırpılıp yumurta da eklenerek iyice çırpılır. 
*Süt limon karışımı da eklenir çırpılmaya devam edilir. Ispanak püreside eklenir.
*Son olarak un kabartma tozu da eklenerek kekin hamuru elde edilir. Sıkma torbasına doldurulur tepsiye aralıklı olarak yuvarlak yuvarlak sıkılır. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dakika pişirilir. Arası için kremşanti süt ile çırpılır ve tart jöle katılır. 
*2 kekin ortasına sıkma torbasıyla hazırlanan şanti sıkılır. Benmari usulü eritilen çikolata ve süslemek istediğiniz malzemeye batırılır. Buzdolabına kaldırılır çikolataları donunca servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: