19 Ocak 2015 Pazartesi

Panna Cotta (İtalya'n Pudingi )



Malzemeler 
2su bardağı süt
200ml krema veya kaymak
1 Çay bardağı şeker
1paket Dr. Ortker tart jöle 13 gr
Üzeri İçin
4 yemek kaşığı Çilek reçeli
1.5 tatlı kaşığı nişasta
Yarım Çay bardağı su
1 tatlı kaşığı şeker 
Hazırlanışı
Öncelikle pudingimiz için bütün malzemeleri katıp ocağa alalım tek taşımlık olduklarında ocaktan alalım akışkan bir kıvamda olcaktır merak etmeyin jöle sayesinde kalıb gibi duracaklardır.
Hazır olan pudinglerimizi sudan geçirdiğimiz slikon kalıplarımıza bölüştürelim ve dolaba kaldıralım ben bir kısmınıza Bisküvi tozu ile cuplara paylaştırdım.
Sosumuz için Çilek reçelimizi blendırdan geçirelim çilekleriniz püre haline gelsin sonra diğer malzemeleri katalım ve ocağa alalım bir iki taşım pişirip soğumaya bırakalım.
Dolaptan Pudingi çıkarıp kenarlarını Bıçakla geçip servis tabağına alalım üzerine sosunu dökelim.
Afiyet bal şeker olsun ;))❤️❤️❤️


Hiç yorum yok: