TART HAMURUYLA MEYVELİ CEHESECAKE
MALZEMELER
Tart Hamuru İçin
1 Yumurta
1 Çay pardağı şeker
100 gr margarin
1 portakal kabuğu rendesi (arzuya göre kullamasanızda olur )
1 paket vanilya
yarım paket kabarma tozu
ve un
Kreması İçin
3 yumurta
6 yemek kaşığı şeker
400 - 500 gr labne peynir (kazakistnda bulunan arkadaslar uy suzbesı tvorog kullandık 400 gr )
bunu yeni ördüm çok üzel deneyebilirniz
75 gr sana yağ
3 yemek kaşığı kaymak
yarım paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı irmik
Üzerinde ki Süsleme İçin
Ananas
100 gr sütlü çikolata veya çikolata sosu
ve tabanına hamuru yerleştirdikten sonra kremayı dökmeden önce elma dilimleri ben 2 tane kullandıma ma 4 tane kullanılsa daha iyi olurdu çok yakıştı
HAZIRLANIŞI
* Önce tart hamurumuzu hazırlayalım bunun için yoğurma kabına yumurtamıız alalım şekerle birlikte mikserle çırpalım 3dk kadar .
* Ve yumuşak marganimizide katıp çırplalım portakal kabuğu rendesi ekleyelim. Vanilyamızı katalım ve yarım pakaet kabartm atozunu katıp çırpmaya devam edelim.
* Ve artık yavaş yavaş un ekleyerek yoğurmaya başlayalım hamur kıvamıımız ele yapışmmayacak ama çok yumuşak olacak şekilde unu ayarlıyoruz ele yapışmıyorsa yumuşak bir şeklde bırakın fazla un katmayın .
* Hamurumuzu streçe sarıp buzdolabında 1 saat bekletelim bu kısım çok önemli böylelikle fırına koyduğumuz tartımız dinlenirse kenarları aşağıya doğru kaymaz kalıba koyduğumuz gibii çıkar .
* Ve dinlenen hamuru çıkarıp borcamımıza (pasta borcamı küçük boy) yağlı kağıdı güzelce yerleştirelim ve elimizle hamuru kenarlara elimizle açarak yayarak hamuru yerleştirelim
* Ve fırına koyalım 15 dk kadar 180 derece de pişirelim .
* Şimdi krema kısmını hazırlayalım bunun için yumurtaları ve şekeri 3dk çırpalım mikserle, yumuşak sanayağını kaymağı, labneyi, kabartma tozunu irmiği katıp çırpalım . Krema kısmı hazır
* Fırından tartı çıkaralıum küp küp doğradığımız elmaalarıserpelim ve içine bu karışımı ilave edip fırına yerleştireliim 180 derecede 30 dk kadar üzeri haff pembeleşene kadar pişirelim
* Fırından çıkınca ılımaya bırakalım ılıyan pastamıza meyveleri dilimleyp istediğimiz gibi yerleştirelim ve bermari usulü erittiğimiz çikolata ile süsleyip buzdolabına kaldırın 1 gece beklerse lezzet süper oluyor
not: soğumadan önce asla kalıptan çıkarmaya ya da dilimlemeye kalkmayın dağılır soğumasını bekleyin
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder