ŞANTİLİ BÜLBÜL YUVASI
MALZEMELER
1 Paket sanayağ
1 kahve fincanı krem şanti
Yarım çay bardağı süt
1 adet yumurta (beyazını dışı için kullanıcaz)
2 yemek kaşığı kaymak
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çmdik tuz
aldığı kadar un kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edicez
Şerbeti İçin
4 su bardağı şeker
4.5 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
Üzeri İçin :
1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt
HAZIRLANIŞI
* İlk olarak şeker ve suyumuzu ocağa alalım kaynatalım ocaktan almadan 10 dk önce limon suyumuzu sıkalım ve hazır olan şerbeti ılımaya bırakalım.
* Margarini, yumurtayı sütü şantiyi, kabartma tozu ve vanilyayı katıp yoğuralım karışıma yavş yavaş un eklerek yoğuralım
* Hazır olan hamurumuzu 2 eşit parçaya bölelim merdane yardımıyla çalaım 2cm kalınlığında olsa yetrli sonra çay bardağı ile keselim bu kestiğimz hamurların yarıssınıda kola kapağı ile ortalarından keselim resimdeki olacaklar
* Ardından bu halkalara ayırmış olduğumuz yumurta aklarını sürüp yuvarlakalra yapıştıralım . Tespsiye bu işem bitene kadar açıp kesip yapıştırıp dizelim .
* En son olarak yumurta akını üzerlerinede sürüp cevizleri yerleştirelim fırında 180 derecede pişirelim . Üzerleri kızarınca çıkaralım .
*Ilımış olan şerbetimizi üzerlerinden dökelim arzuya göre soğuduktan sonra krem şanti veya kaymak veya dondurma ile servis edebilirsiniz
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder