PRATİK PATATESLİ BÖREK
MALZEMELER
18 Adet baklavalık yufka
1 adet yumurta sarısı
çörek otu susam
1 küçük kase sıvı yağ
İç Malzemesi İçin
6 adet patates
1 adet kuru soğan
yarım yemek kaşığı biber salçası
pul biber
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
HAZIRLANIŞI
* Öncelikle patateslerimiz soyalım irice doğrayıp tuzlu suda pişene kadar pişirelim .
* Soğanlarımızı yemeklik doğrayalım ve tavamıza yağ ile birlkte alalım ve kavuralım kavrulan soğanlara salçayı ekleyelim .Salçanın çiğliği gidene kadar biraz da salça ile kavuralım ve ocaktan alıp pişmiş suyu süzülmüş olan patteslerimizin üzerine dökelim tuz pul biber ekleyelm ve ezerek karıştıralım pattesleri ılıdıktan sonra pateteş harcımzıı kullanabiliriz.
* Yufkamızın birini açalım tezgaha ve fırça yardımı ile yağlayalım ve böylece 3 kat aynı işlemi kullanalım ve bir başına patatesli harcımızı uzunlamasına dizelim ve sarıp fırın tepsimze yerleştirelim .
* Yufkalarımzı aynı işemlden geçirip üzerlerine yumurta sarısı susam çörek otu serpipi 180 derece fırına sürelim .
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder