2 Temmuz 2014 Çarşamba

ELBİSTAN TAVA

ELBİSTAN TAVA


İnsanlarımz ne hale gelmiş anlamadan dinlemeden burunlarının dikine giden okumuş ama cahilin dibi durumunda .. Yazık saçma fikirlerine düzgünce verilen cevaba aşağılayarak hakaretler savura savura konuşmalar ... Bilmiyor ki hakaret kalitesiz insanların başvurduğu yol bilmiyor ki kötü söz bizzat sahibinin ... Şu mübarek ramazan ayının yüzü suyu hürmetine sen bizleri şaşırtma Rabbimiz sen bizi hayırlı iyi insanalrla karşılaştır ... İlmimizi arttır .. AMİN

Maraşlı olan herkes bilir bu tavayı harika süper bir lezzet ve pratik bir fırın yemeği aslında bu tava odun fırınlara gönderilerek pişirilir ama şimdi şartlar bunu elvermiyor evdeki fırınlarımızda pişiriyoruz böylede gayet lezzetli oluyor. Elbistan tavanın etide mutlaka ya kuzu eti ya da koyun etinden olmalı ... 

MALZEMELER
Karışık 1 kg kemikli yağlı koyun eti
200 gr kuyruk yağı
1 kg domates
1kg patlıcan
1 baş sarımsak 
1 büyük boy kuru soğan 
8-9 adet yeşil biber
bolca pul biber
tuz
1 çay bardağı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI
* Kuşbaşı şekinde doğranmış etlerimizi fırın tepsimize alalım .Patlıcanalrı yemeklik doğrayalım (küp küp) ve tuzlu suda bekletelim acısı gitsin .

* Sonra domateslerimizi irice küp küp doğrayalım etlerin üzerine biberleri irice küp doğrayalım etlerin üzerine  soğanı yemeklik doğrayalım dökelim sarmsakaları küp küp doğrayalım atalım en sonunda patlıcanlarıda acı suyunu süzüp yıkayıp son kez etlerin üzerine atalım.

* Ve tuzunuz biberini yağını da ekleyip harmanlayalım üzerlerine bu karışımın kuyrk yağını serpiştirelim minik minik doğranmış ya da kıym aşekline getirip ..

ve 200 derece fırında etler pişene kadar pişirelim sonuçtan çok memnun kalcaksınız eminim harika bir ana yemektir 




Hiç yorum yok: