13 Haziran 2014 Cuma

PİLELİ BÖREK

PİLELİ BÖREK 
Yufkanın her çeşit böreği çok güzel oluyor ve pratik şıp şak hazırlanan ve beğenilerek yenilen bir lezzet bu börekte sosuyla ayrı güzel ve yapım aşaması çok basit denemelisiniz .. 

MALZEMELER
4 Adet yufka
3 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yumurta
tuz
İçi İçin 
Lor peynir
tuz


HAZIRLANIŞI

* Sos için yoğurt, yağ, yumurta ve tuzu karıştırın iyice ve bir yufkamızı tezgaha açalım her yerine eşit miktarda sos sürelim ve iç malzemesini yarısına kadar yayaıl diğer yarısı üzerine kapatalım ve elimizle iki tarafından büzerek birleştirelim daha sonra bıçak tardımıyla 3 parmak kalınlığında kesip kesip tepsimize yerleştirelim aynı işlkemi diğer yufkalarada uygulayalım ve kalan sosu üzerinen gezdirelim 
AFİYET OLSUN 


Hiç yorum yok: