EKŞİLİ KÖFTE
Ege bölgesinde yapılan düğün yemeklerinin birçoğunda olur ekşili köfte bende çok severim çocuklarında bayılarak yiyebileciği harika bir yemek akşam ne yemek yapsam diye düşünen hanımlar ekşili köfteye ne dersiniz ? ..:) Yanında şehriyeli pirinç pilavı, yayla çorbası , salata olsa güzel bir akşam yemeği
MALZEMELER
Köfte harcı için:
500 gr kıyma
1 orta boy kuru soğan rendesi
1 adet yumurta
tuz
kırmızı biber
karabiber
kıvam için 2 yemek kaşığı un
ve kızartmak için sıvı yağ
Sos için
1 adet soğan
1 büyük diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım yemek kaşığı biber salçası
tuz
su
Patates kızartması için :
6 Adet patates
sıvı yağ
tuz
HAZIRLANIŞI
* Kıymamızı karıştırma kabına alıp soğan rendemizi , yumurtayı, baharatları katıp yoğuralım ve unda ekleyip karıştıralım kıvamı için biraz daha un ekleyebilirsinz.
* Ardından köfte harcımızı küçük küçük parmak parmak şekil verelim resimdeki gibi bir yandan ocağa sıvı yağ koyalım şekil verdiğimiz köfteri kızartalım . Kızartma tavamız derin olsun köfteleri attığımızda çevirme gereği duymadan altlı üslü bütün olarak kızarsınlar.
* Köftelerimiz kızardıktan sonra pataeslerimizi kızartmak için ince ince dilimleyip tuzlayalım ve kızartalım.
* Kızartmalr olurken Yemek tenceremize yemekli soğanımızı doğrayıp 1 yemek kaşığı yağ ile kavuralım salçalarımız katatlım sarımsak rendemizi katalım ve kokusu çıkana kadar kavuralım .
* Ardından baharatları katıp su ilave edelim kaynasın sosumuz kıvam alıncaya dek kaynasın sosumuz hazır olunca içine kızarmış köftelerimizi ve patateslerimizi katalım yemeğimiz hazır.:)
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder