23 Mart 2014 Pazar

ŞEKERPARE

ŞEKERPARE

 Lezzetli hafif bu şerbetli tatlı vazgeçilmezlerimden miss miss :)
MALZEMELER
250 gr sanayağ
1 çay bardağı irmik 
1çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya 
2 adet yumurta(biiriniğn sarısı üzerine)
aldığıı kadar un 
ŞERBET ÇİN :
3.5 Su bardağı su 
3.5 su bardağı şeker
3-4 damla limon 
HAZIRLANIŞI
* Önce şerbetimiz çin tencereye şeker ve suyumuzu alıp pişrelim ocaktan almadan 10 dk önce limon suyunu damlatalım ve ocaktan alıp ılımasını bekleyelim ılıyan şerbeti dolaba  koyup soğumasını sağlayalım .
* Ardından  bütün malzemelerimizi  un hariç. katıp elimizle yoğurmaya başlayalım yavaş yavaş un ekleyerek kurabiye kıvamında yumuşak bir hamur elde edelim
* Elmzle br parça koparıp şekil vererek tepsiye yerleştirelim üzerinden çatalla br iz yapalım ve yumurta sarısı sürüp 180 derec fırından pişirelim 
*Pişen şekerparemize sıcakken soğuk şerbetmizi dökelim 
* Tatlı sıcak şerbet soğuk olduğu çin şerbetini hemen çekecektir 
*İstediiğiniz gibi servis edebilirsiniz ben hindistan ceviiz kullandım 
AFİYET OLSUN 




Hiç yorum yok: