27 Mart 2014 Perşembe

MAHLEPLİ ÇATAL KURABİYE

MAHLEPLİ ÇATAL KURABİYE

MALZEMELER
250 gr sana yağ 
1 çay bardağı sıvı yağ 
yarım tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı mahlep 
1 tatlı kaşığı sirke
aldığı kadar un 
1 tane yumurta sarısı üzerine
ve çörek otu üzeri için 
HAZIRLANIŞI
* Un, çörek otu ve yumurta sarıs hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına katıp elimizle karıştıralım ve yavaş yavaş un ekleyerek yoğuralım yumuşak ele yapışmayan kurabıye hamuru elde edelım .
* İki şerit elde edelim ucları bırlestırıp ortasını yanlara doğru açalım tepsiye yerleştirp üzerine yumurta sarısını ekleyelim çörek otu serpip 180 derece ısıda pişirelim 
AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok: