18 Mart 2014 Salı

KIYMALI PATATES VE PİLAV

KIYMALI PATATES VE PİLAV

MALZEMELER
6 Adet orta boy patates
400 gr kıyma
1 adet büyük boy soğan 
2-3 diş sarımsak 
2-3 adet yeşil biber
1 çorba kaşığı domatel salçası 
tuz
pul biber 
sıvı yağ 
su 
Pilav İçin 
2 su bardağı pirinç 
4 su bardağı kaynar su 
yarım açy bardağı arpa şehriye
100 gr kıyma
tuz 
1 yemek kaşığı teryağ
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
* Öncelikle yemeğimizi hazırlayıp fırına sürelim bunun için patateslerimizi küçük boylarda küp küp doğrayıp fırın tepsisine veya borcama yemeğinizi hangi kapta pişirmek isterseniz...
* Ardından soğan, biber ve sarımsaklarıda küp küp elimizde doğrayıp katalım 
* Kıymamızı ekleyelim 
* Ayrı bir kasede salçamızı su ile açıp yaklaşık 1 su bardağı su ile.. içine tuz, pul biber ekleyip karıştıralım 
* Bütün malzemeleri fırın tepsimize aldıktan sonra salçalı sosu ve istediğimiz miktarda yağı üzerinde gezdirip karıştırıp 200 derec fırına sürelim 
* Yemeğimiz fırında pişerken pilavımızı hazırlayalım pilav tenceremze kıymamızı koyalım ve suyunu salıp çektikten sonra yağımızı ekleyip arpa şekriyelerimizi katalım ve kavuralım kavrulan kıymamız ve şehriyelerimize yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinçlerimizi ekleyelim ve pirinçlerle de tuz ekleyip 3-4 dk kavuralım ve kaynar suyumuzu ekleyip orta ateşte pişrelim suyunu çekene kadar 
* Pişen pilavımızı 10 dk dinlendirdilkten sonra servis yapabilirsiniz 
,AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok: