KIYMALI PİLAV
Pilav İçin
2 su bardağı pirinç
4 su bardağı kaynar su
yarım açy bardağı arpa şehriye
100 gr kıyma
tuz
1 yemek kaşığı teryağ
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
* Pilav tenceremze kıymamızı koyalım ve suyunu salıp çektikten sonra yağımızı ekleyip arpa şekriyelerimizi katalım ve kavuralım kavrulan kıymamız ve şehriyelerimize yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinçlerimizi ekleyelim ve pirinçlerle de tuz ekleyip 3-4 dk kavuralım ve kaynar suyumuzu ekleyip orta ateşte pişrelim suyunu çekene kadar
* Pişen pilavımızı 10 dk dinlendirdilkten sonra servis yapabilirsiniz
,AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder