18 Mart 2014 Salı

KIYMALI PİLAV

KIYMALI PİLAV


Pilav İçin 
2 su bardağı pirinç 
4 su bardağı kaynar su 
yarım açy bardağı arpa şehriye
100 gr kıyma
tuz 
1 yemek kaşığı teryağ
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

* Pilav tenceremze kıymamızı koyalım ve suyunu salıp çektikten sonra yağımızı ekleyip arpa şekriyelerimizi katalım ve kavuralım kavrulan kıymamız ve şehriyelerimize yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinçlerimizi ekleyelim ve pirinçlerle de tuz ekleyip 3-4 dk kavuralım ve kaynar suyumuzu ekleyip orta ateşte pişrelim suyunu çekene kadar 
* Pişen pilavımızı 10 dk dinlendirdilkten sonra servis yapabilirsiniz 
,AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok: