MAYDANOZLU PEYNİRLİ OMLET USULÜ BÖREK
Bugün vs vs nete giremedim sabahleyin yayınlamak istemiştim aslında ama yarın sabah kahvaltısı için mükemmel bir lezzet ..
MALZEMELER
3 Adet yumurta
3 su bardağı süt
1 avuç ince ince kıyılmış maydanoz
tuz
un (kek kıvamından biraz daha akışkan olacak şekilde ayarlamalısınız)
pişirmek için sıvı yağ
ara kat için:
kaşar peyniri
peyaz peynir
közlenmiş kırmızı biber
HAZIRLANIŞI
* Yumurtalarımızı güzelce çırpalım sütümüzü, tuzumuzu ve maydanozumu ilave edelim çırpalım çırpma telimizle
* Sonra unu ekleyerek karıştıralım malesef ölçmedim ama kek kıvamı gibi olccak daha akışkan bi,r hal olması lazım
* Daha sonra bbüyük boy teflon tavamızı ısıtıp sıvı yağ döekelim yarım yemek kaşığı kadar
*Isınan yağa 2 kepçe karışımımızdan dökelim ve tavamızı sallayark güzelce pişmesini sağlayalım
* Alt taraf piştiğinde sıpatula yardımı ile çevirelim ve pişen kısma peynirleri ve biberlerimişz serpelim yavaş yavaş ericektir kaşar peynirmiz ve
* Bir ucundan spatula yardımıyla yarım ay şekli veriyoruz ve arkalı önlü pişiriyoruz
* 4 Adet çıkıyor bu malzememizden
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder