KREP
Pazartesi sendrumu yaşayanlara bire bir diyomuşum:) Bu sabah kızımla uyuya kalmışız eşim kalkmış kahvaltı
yapmış gitmiş ruhumuz duymamış bile normalde kızımla kalkar bir güzel kahvaltı hazırlardık uyandırma işini
tabiki kızım yapardı alarmdan önce:))
bu da pazar gününden kalma krep daha önceden krebi mutlaka sıvı yağ veya tereyağ ile pişirirdim şimdi hiç
yağ koymadan pişiriyorum inanın daha güzel pişiyor zaten teflon tavada piştiği için yapışm ariski hiç yok bi de mutlaka krebininz kek kıvamından daha akışkan olsun ..
MALZEMELER
2 adetYumurta
2 su bardağı süt
1.5 su bardağı kadar un ölçmemişim malesef kek kıvamından daha akışkan olacak
tuz
HAZIRLANIŞI
*Yumurtamızı güzelce çırpma teliyle çırpalım içine sütümüzü tuzumuzu ekleyelim
*Yavaşca unumuzuda ekeleyerek karıştıralım vaktiniz varsa yarım saat dinlendirin yoksa hemen pişirmeye devam edebilirsiniz
* Büyük boy ısınan teflon tavaya bir kepçe karışımımızda alıp tavayı hareket ettirerek yayıyoruz
* Arkalı önlü pişiriyoruz spatula yardımı ile
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder