KAFESLİ TAVŞAN YAHNİ
Güzel ve besleyici bir lezzet tavsiye ederimm
tadimiztuzumuz.blogspot.com |
MALZEMELER
1 adet tavşan göğsü
1 büyük boy kuru soğan
4 adet patates
1 büyük boy havuç
2 diş sarımsak
sıvıyağ
tuz
iateğe bağlı karabiber kimyon
HAZIRLANIŞI
* Öncelikle tavşan etimizi jülyen jülyen doğrayıp tenceremize alalım ben biraz su kattım 1 cay bardağı kadar suyunu salıp çekene kadar pişirdim
*Havuçları önce ayrı bir tencerede haşladım sade suyla
* Sonra sıvıyağ döküp kavuruyoruz bu sırada soğanlarımzı katalım ufak ufak kıyılmış soğanlarımızla kavurmaya devam edelim
* Sarımsaklı büyükce dilip katalım pişrmeye devam edelim bu sırada tenceremizin kapağı sürekli kapalı olsun karıştırmak için açalım sadece ki etimiz güzel pişsin
*Havuçlarımıza katıp karıştıralım birazda havuçla pişsinler kavrulsunlar ve etimizde güzel pişip sebzeyle güzelce bir uyum yakalayıncaaltını kapatabilirsiniz:)
* Bu arada kızartma tavamızda patateslerimizi tuzlayıp kızartalım
*Yemeğimizi tabağımıza alalım ve kafes görevini yapacak patateslerimizi dizelim etrefına ben şehriyeli pilav ile ikram ettim ..
* Ayrıca bu yemeğimiizn yanına haşlanmış kırmızı pancarda ekleyebilirsiniz
* AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder