10 Şubat 2014 Pazartesi

KAFESLİ TAVŞAN YAHNİ

KAFESLİ TAVŞAN YAHNİ
Güzel ve besleyici bir lezzet tavsiye ederimm
tadimiztuzumuz.blogspot.com

MALZEMELER
1 adet tavşan göğsü
1 büyük boy kuru soğan 
4 adet patates
1 büyük boy havuç
2 diş sarımsak 
sıvıyağ
tuz
iateğe bağlı karabiber kimyon
 HAZIRLANIŞI
* Öncelikle tavşan etimizi jülyen jülyen doğrayıp tenceremize alalım ben biraz su kattım 1 cay bardağı kadar suyunu salıp çekene kadar pişirdim 
*Havuçları önce ayrı bir tencerede haşladım sade suyla
* Sonra sıvıyağ döküp kavuruyoruz bu sırada soğanlarımzı katalım ufak ufak kıyılmış soğanlarımızla kavurmaya devam edelim 
* Sarımsaklı büyükce dilip katalım pişrmeye devam edelim bu sırada tenceremizin kapağı sürekli kapalı olsun karıştırmak için açalım sadece ki etimiz güzel pişsin 
*Havuçlarımıza katıp karıştıralım birazda havuçla pişsinler kavrulsunlar ve etimizde güzel pişip sebzeyle güzelce bir uyum yakalayıncaaltını kapatabilirsiniz:)
* Bu arada kızartma tavamızda patateslerimizi tuzlayıp kızartalım 
*Yemeğimizi tabağımıza alalım ve kafes görevini yapacak patateslerimizi dizelim etrefına ben şehriyeli pilav ile ikram ettim ..
* Ayrıca bu yemeğimiizn yanına haşlanmış kırmızı pancarda ekleyebilirsiniz
* AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok: