27 Şubat 2014 Perşembe

GARNİTÜRLÜ TAVUKLU PİLAV

GARNİTÜRLÜ TAVUKLU PİLAV


MALZEMELER
2 Su bardağı pirinç
4 su bardağı kaynar su 
1 büyük boy havuç 
300-400 gr konserve bezelye 
tuz
 1 yemek kaşığıtereyağ
yarım çay bardağı sıvıyağ
tavuk için
250-300 gr haşlanmış  tavuk budu eti
2 yemek kaşığı tereyağ
  HAZIRLANIŞI
* Pirinçlerimizi yıkayalım fazla yıprsatmadan ve nişaştasını fazla akıtmadan ve kaynar su hazırlayalım 
* Pilav tenceremize sıvı yağını dökelim ve ısınınca küp küp minik minik doğradığımız havuçları atalım 1-2 dk kızarsın biraz sonra tereyağını koyalım eridiğinde bezelyeyide katalım ve 1-2 dk bezelye ilede kavuralım ve pirinçlerimizi, tuzumuzu da ekleyelim pirinç ilede güzelce kavuralım pirinç tel tel oluncaya kadar  kavuralım ve 4 su bardağıı kaynar suyu dökelim tuzuna bakalım gerek yoksa ağzını kapatıp orta ateşte pişmeye bırakalım 
* Tavukları didedilim ve tereyağında kızartalım kasemizin tabanına tavuk etlerini yerleştirip pişip dinlenmiş olan pilavımızı basalım ve tabağımıza ters çevirerek koyalım 
AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok: