SUSAMLI İRMİKLİ ÇITIR BÖREK
Günyadın, hayırlı cumalar bu cuma bütün dualarınızın kabul olması duasıyla...
MALZEMELER
Yufkayı yine kendim açtım burda malaesef yok ... Siz hazır yufka kullanabilirisiniz..
Yapacağınız ölçüye göre un, su ve tuz yarım çay bardağı sııv yağ
İÇ MALZEMESİ
Ben sade lor ile yaptım istediğinizi ekleyebilirsiniz....
DIŞINA SÜRMEK İÇİN
2 yumurta
irmik
susam
HAZIRLANIŞI
Hamurumuzu yoğuralım güzelce bir parça koparıp hamurdan un yardımıyla açalım ve açtığımız hamuru 8e bölüp yağlı sulu karışımdan sürüp içlerini yerleştirelim ve fazla sıklmadan saralım sardığımız böreğimizi önce yumurtaya batırlalım sonra susama veya irmiğe batırıp tepsimize dizelim 180 derece pişirelim
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder