16 Ocak 2014 Perşembe

SUSAMLI İRMİKLİ ÇITIR BÖREK

SUSAMLI İRMİKLİ ÇITIR BÖREK
 Günyadın, hayırlı cumalar bu cuma bütün dualarınızın kabul olması duasıyla...
MALZEMELER
Yufkayı yine kendim açtım burda malaesef yok ... Siz hazır yufka kullanabilirisiniz..
Yapacağınız ölçüye göre un, su ve tuz yarım çay bardağı sııv yağ 
İÇ MALZEMESİ
Ben sade lor ile yaptım istediğinizi ekleyebilirsiniz....
DIŞINA SÜRMEK İÇİN
2 yumurta
irmik 
susam
HAZIRLANIŞI

Hamurumuzu yoğuralım güzelce bir parça koparıp hamurdan un yardımıyla açalım ve açtığımız hamuru 8e bölüp yağlı sulu karışımdan sürüp içlerini yerleştirelim ve fazla sıklmadan saralım sardığımız böreğimizi önce yumurtaya batırlalım sonra susama veya irmiğe batırıp tepsimize dizelim 180 derece pişirelim
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: