22 Ocak 2014 Çarşamba

ARABAŞI ÇORBASI

ARABAŞI ÇORBASI
Eşimin eve tavşan eti getirmesiyle ilk kez denedim bu çorbayı arabaşı çorbası av hayvanalrından yapılırmış zaten keklik ceylan gibi.. Köy tavuğu, köy horozu ve tavşan etinden yapılan bir çorba dendim güzel olmuş :)

Size tavsiyem önce hamurunu yapın ben çorbayı pişirdikten sonra hamurunu yaptım sıcak sıcak olsun diye ama hamur eğer soğumasssa kalıp kalıp olmuyor sıcak sıcak yediğimiz için beklemdik bira tavuk göğüsü kıvamındaydı ...
MALZEMELER
1 Tavşan göğüsü 
1 tane orta boy soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı doametes çorbası 
1 çorba kaşığı un 
pul biber
yarım limon suyu 
tereyğ
tuz

HAMURU İÇİN
2.5 su bardağı su 
yarım su bardağı un 
tuz
 Eğer iki kişiden fazlaysanız bu hamur tarifinin ölçeğinin 2 katını yapın 

HAZIRLANIŞI
* Tavşam etimizi düdüklüye koyalım haşlansın 
*Önce hamurumuzu yapmak için 1.5 su bardağı suyu tencereye koyalım kaynası bu arada 1 subardağı su ve unu ayrı kapta karıştırıp kaynar suyun içine dökelim tuzumuzu ekleyelim ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarark pişirelim
*pişen hamuru ıslatılmış borcama dökelim soğumaya bırakalım 
*Çorbamızı pişirmek için tenceremize tereyağını alalım ve küp küp doğradığımız sağanlarla kavuralım
*Biber ve domates salçasını katıp kavurmaya devam edlim 
*Ardından unumuzu ekleyip kavurmaya devam edelim
*un ile de kavururken unun kokusu çıkınca önce soğuk suyla açalım sonra kaynar su dökelim kıvamına göre ayarlayabilrisiniz kaynasın 10 dk kadar
*Pişen tavşan etini didikleyip çorbamızın içine katalım 5 dk et il ekaynasın pul biber ve limon suyunuda ekleyip servis edebilirisiniz
AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok: