ANTAKYA TEPSI KEBABI
Dört günlük misafir yoğunluğundan sonra bloğumun başına oturabildim paylaşmak istediğim kabarık bi listem var vakit buldukça paylaşacağım .Bugün sizlere Antakya'nın meşhur yemeği tepsi kebabının tarifini vereceğim harika bir lezzet ve yapımı çok pratik ana yemek olabilecek bir sunum aşamalı olarak vereceğim
MALZEMELER
1kg kıyma
2 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
bir tutam maydonoz
3 yemek kaşığı salça
2 büyük boy patates
yeşilbiber
tuz
karabiber
pulbiber
kimyon
sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Öncelikle kıymamızı derin bir kaba alalım soğan ve sarımsakları rendeleyip katalım maydonuzu ince ince kıyıp katalım bütün baharatları 1er çay kaşığı katalım ve 1 yemek kaşığı salçayıda katıp güzelce yoğuralım ardından yemeği pişireceğimiz tepsiye kıymamızı serelim
ardından patatesleri yuvarlakca doğrayıp üzerine dizelim ve yeşil biberlerimizi serpiştirelim
ve en son olarak 2 yemek kaşığı salçamızı sulandırıp ve dökelim üzerinden sıvı yağ ve tuz gezdirip 200 derece fırınımıza sürelim afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder