27 Aralık 2013 Cuma

ÖZBEK PİLAVI

 Bu pilav kazakistan'da sık sık yapılan bir Milli yemektir. Gerçekten güzel bir lezzet kocaman kazanlarda pişirilip dağıtılır düğünlerde özel davetlerde.
Ben şimdi size biraz daha küçük çaplısının tarifini vericem :) 
Akşam ana yemeğin yanına yapılabilir ya da çaylarda salata ve ya kısır yerine bu pilavda sunum olarak ikram edilebilir 
MALZEMELR
400 gram et 
2 su bardağı prinç
4 su bardağı sıcak su 
3 adet havuç 
1adet soğan
sıvıyağ 
badem 
tuz karabiber
YAPILIŞI

Önce etlerimizi haşlayıp bir kenara alıyoruz. Daha sonra pilav tenceremize 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ döküyoruz ince cubuk cubuk  doğradığımız havuclarımızı döküp çeviriyoruz ardından piyaz şeklinde doğradığımız soğanalrımızı döküyoruz ve kızartıp havuç ve soğanlar ölene kadar çeviriyoruz ve yıkayıp suyunu süzdüğümüz prinçeleride tavamıza alıp kavuruyoruz 5 dk kadar daha sonra sıcak suyumuzu döküp tuz karabiber ekleyip pişiriyoruz piştikten sonra 10 dk dinlendiriyoruz.Ardından haşalamış olduğumuz etleri bademlerle birilkte yağda kavuruyoruz ve istediğimiz gibi sunum yapıyporuz ben prenses tacı ile sunuyorum bu pilavı. Bu arada  bademleri suda haşlayıp kabuklarını öyle soyuyoruz.Afiyet olsun

Hiç yorum yok: