ELMA DİLİMLİ PATETESLİ TAVUK
Pratik bir o kadarda lezzetli bir ana yemek bence..
MALZEMELER
Kişi sayısına göre but
4 Adet orta boy patetes
2 adet orta boy soğan
3 adet havuç
zeytinyağ
pulbiber, kekik
Tereyağı
Tereyağı
HAZIRLANIŞI
Öncelikle butları güzelce temizleyip bir kapta kekik ve yağ ,le harmanlayıp buzdolabına koyalım 2 saat kadar beklesinler. Daha sonra bütün sebzelerimizi yıkayıp soyalım patetesleri elma dilimleri şeklinde doğrayalım. Havuçları çubuk cubuk doğrayalım soganları 4e 5e bölelim ve fırın poşetinin içine koyalım.Butlarıda çıkarıp fırın poşetinin içine koyalım ve tuz ve pul biber attıktan sonra hepsini elimizle karıştıralım ve en son üzerlerine 4-5 parça tereyağ koyalım ve poşeti bağlayıp 200 derece fırına koyalım 35- 40 dk yemeğimiz hazır afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder