13 Ağustos 2016 Cumartesi

Tramisu


Tramisu 




Malzemeler
1 paket 2li Olandan kedi dili
Kreması için
3 su bardağı süt
4y.k un
1 yumurta sarısı
4 y.k şeker
200 gr maskarpone
Kedi dilini ıslatmak için
1 su bardağı süt
1 y.k klasik neskafe
Üzeri için
Yarım yemek kaşığı kakao


Hazırlanışı
Kremamız için maskorpone hariç bütün malzemeleri kat göz göz olana kadar karıştırarak pişirin 🍀 piştikten sonra maskorpone katın ve mikserler çırpın 🍀 krema hazır sonra kelepçeli kalıbı ben 18-20 cm arası büyükte ayarladım daha büyük yaparsanız kedi dilini 
arttırmalısınız 🍀 süt ve neskafeyi bir tabakta karıştırın kedi dilini ortadan ikiye bölün ve şekersiz kısmını süte batırın kenarlarına dizin dış kısmına şekerli tarafı gelsin sonra bütün şekilde her tarafını batırın sütlü karışıma tabanına dizin🍀 krema dökün 2-3 kepçe sonra aynı şekilde tekrar kedi dili dizin krema dökün 🍀 ve üzerine kakao serpin bir gün mutlaka buzdolabında bekletin vaktiniz yoksa 4-5 saat ama blr gün beklerse süper oluyor video var ekleyebilirim.

Hiç yorum yok: